keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Hetki ennen Helsinkiä

Hieman yli viikko ja Helsinki kutsuu.
Voin myöntää, että me jos ketkä ollaan maalaisia ja reissu jännittää ihan vain jo kaupungin vuoksi. Haapajärvi-cityssä ei pahemmin ruuhkia synny, jos toissa kesän herättäjäjuhlia ei huomoida. Reittisuunnitelmana olisi perjantaina ajella Hyvinkäälle, jossa yövymme Janin sukulaisen luona. Aamulla sitten auton keula kohti suurta cityä.

Jani on reenannut kyllä paljon, biathlonin ja LC:n yhteen sovittaminen on ollut haastavaa kun tempaus ja LC ei meinaa kulkea sulassa sovussa rinnakkain. Pääpaino harjoittelussa on ollut vahvasti LC:n puolella, biathlon on sitten päivän kunnon mukaista.

Itse en jaksa edes ajatella säännöllistä ja säntillistä treeniä, olkapään repeämisestä on yli puoli vuotta, takana n. 70 hoitokertaa fysioterapiassa, ja hidas ja äärimmäisen tylsä harjoittelu vain jatkuu ja jatkuu... Kuminauha, jumppakeppi, shockwave ja hierontapöytä ovat käyneet tuskastuttavan tutuiksi. Jos olkapään repeämä olisi ollut "kunnollinen" olisi paranen vauhdissa paljon paremmin, mutta pienet repeämät ei aiheuttaneet leikkaustarvetta, joten mennään "luontokorjaa" tyylillä. Oman olkapään toimintamekanismit ovat tulleet tutuiksi ja käsi on edelleen niin jäykkä, ettei sillä vielä aikoihin tehdä mitään. Tämän projektin aikaan minulle on kuitenkin selkeytynyt se mitä halua ja miten jatkan.

En usko että minua nähdään kisalavoilla enää, minulla ei ole samanlaista halua ja paloa treeniin ja siihen kaikkeen vaivaan mitä Janilla on. Aion opetella omat tekniikat kuntoon, sitten kun se on taas mahdollista ja aion opetella olemaan mahdollisimman hyvä ohjaamaan muita. Treenien vedosta on saatu mahdottomasti hyvää palautetta, kahden vuoden työ ei ole mennyt hukkaan. Kauden 2013-2014 ohjasin kuulaa "epävirallisesti" Janin työpaikan väelle 1-2 kertaa viikossa ja kausi 2014-2015 meni Haapajärven Karateseuran kuulatreenejä vetäen. Syksy näyttää sitten mitä uutta mukavaa keksitään.


Kesä 2015 menee maanantaisin Crosfit henkisiä ulkoreenejä vetäen. Meille rakennettiin vetokelkka, painoreeniä varten, reeneissä on liikkunut myös levypainot, tottakai kaiken kokoiset kuulat aina 40kg saakka, välillä hyödymmämme mahtavaa 100m juoksulenkkiä joka antaa hyvää palautumisaikaa ja kaikkea muuta mukavaa! Treenikertoja on jäljellä 8, hintaa vain 2e/harjoitus, taikka 10e yhteensä. Paikkana Haapajärven ammattiopiston liiketalousyksikön pihapiiri.

-Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti