tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kisapäivä nostajan silmin :)

Marjo kirjoittikin jo katsojan roolista, joten kirjoitan kisaajan roolista. Koska kisat olivat Kokkolassa niin kisamatka oli vain 130 kilometriä eli tavallaan kotikisat. Valmistautuminen meni aika hyvin. Viikon lenssu kuukautta ennen kisoja vähän vaikeutti, mutta toisaalta toi hyvän lepo viikon. Harjoitusten perusteella lähdin tekemään aika kovaa tulosta.  Tavoitteena oli 120 toistoa, mutta jostain syystä tajusin 5 minuutin kohdalla, että tuskaa tulee. Täydellinen väsyminen 8 minuutin kohdalla ja armoton taistelu loppuun asti tuloksella 107. Paransin vuoden takaista ennätystä 42 toistoa, mutta ensimmäinen reaktio oli pettymys kun aika loppui. Olin kuitenkin ylpeä itsestäni, että jaksoin taistella täyden ajan! Vaikea miettiä pettikö tekniikka vai olinko vain asettanut itselleni liikaa paineita.
Tempauksen tulosta pelkäsin etukäteen, sillä olin laiminlyönyt sen harjoittelun työnnön kustannuksella. Lähdin siis taistelemaan jokaisesta suorituksesta yli 100. Lopullinen tulos 127 eli 8 vähemmän kuin vuosi sitten. Kokonaispisteet olivat 170,5 eli 35 enemmän kuin aikaisemmin. Huima parannus vuodessa. Voitin siis suomen mestaruuden ensimmäistä kertaa biathlonissa. Viime vuonna olin kolmas.

Seuraava päätavoite tulee olemaan Kuusamossa lc:n sm kisoissa. Viime vuonna tein 75 toistoa ja tuota olisi tarkoitus huimasti lähteä parantamaan. Suuntaan nyt harjoitukset kohti syksyä muiden kisojen kustannuksella.

Tähän asti on ollut tavallaan mukava lähteä kisoihin altavastaajana. Viime aikoina olen kuitenkin osoittanut, että jatkossa olen yksi suosikeista. Ei voi enää yllättää. Suurin parannus kuitenkin menee nostokenkien ja painonnostovyön harteille. Niiden avulla tekniikka muuttui ja sain räkkiasennon paremmaksi. Toki taustalla on erittäin paljon harjoituksia ja toistoja.
Olen erittäin kova harjoittelemaan. Minua auttaa kovasti, että pystyn kilpailemaan itseäni vastaan tavallisessa testissä tai harjoituksen lomassa. Nyt muutama päivä on mennyt ilman kuulia, mutta kyllä ne vielä tällä viikolla saa kyytiä. Lähdetään taas hakemaan voimaa isommilla kuulilla, mutta koska Suomencuppiin olisi tarkoitus osallistua niin täytyy pitää pitkät aikasarjat joka viikkoisessa kuviossa mukana.
Muutan harjoituksia kuitenkin aika paljon. Otan mukaan jo tässä vaiheessa lc:n sekä tempausta tullaan petraamaan. Työntö jää siis tavallaan pikkaisen vähemmälle. Lisäksi vahvistetaan vartaloa tasapuolisesti. Lisäksi olisi tarkoitus juosta pikkaisen enemmän ja kesän tullessa katusählyä varmasti paljon :)

Edelleen tämän vuoden päätavoite on MM mitali syksyllä lc:stä ! Tiedän, että se voi olla liian kova tavoite, mutta sitä kohden teen töitä päättäväisesti. Toivon hartaasti etten sairastu pahemmin enkä loukkaannu. Kun on hyvät tavoitteet niin jaksaa rämpiä läpi huonojen päivien. Jaksaa ylittää itsensä joka päivä.
Tätä polkua lähdin kulkemaan ja aion kulkea sen loppuun asti.
Kiipeän portaita askel kerrallaan ja vaikka tippuisin alaspäin aloittaisin uudestaan ja uudestaan kunnes pääsen huipulle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti