tiistai 1. joulukuuta 2015

MM-kisat Dublin

Kisatunnelmia Dublinin jälkeen









MM-kisoihin valmistautuminen alkoi jo vuosi sitten kun tajusin, että viime vuoden sm-kisatuloksella olisin ollut toinen omassa sarjassa viime vuonna. Silloin jo päätin, että haluan osallistua seuraaviin MM-kisoihin mitali mielessä. Bonuksena tuli kesällä lähdettyä Em-kisoihin hakemaan kokemusta ja tuntumaa sekä tietenkin katsomaan minkä tasoiset kisat ovat.

Em-voiton myötä aloin uskoa, että jopa voitto on mahdollinen. Harjoitus määriä lisättiin sekä tempoa kasvatettiin. Tarkoitus oli kasvattaa kunto hyväksi ja tasaiseksi, että tulisi varmuus tekemiseen. Syksyllä sattui muutama harmittava loukkaantuminen, jotka pilasivat valmistautumista, mutta edelleen oltiin luottavaisena omaan kuntoon. 3 viikkoa ennen MM-kisoja sain testikisassa tulokseksi 105 ja viikkoa ennen kisoja 8 minuuttia tuloksella 87, joten kunto oli kohdallaan.

 
Kisamatka alkoi keskiviikkona, jolloin suuntasimme yöksi Hyvinkäälle Marjutin luokse Malluntalleille, josta aamuvarhain saimme kyydin kentälle, ja itse kisamatka Dubliniin pystyi alkamaan.


 Itse reissu ei enää jännittänyt, koska Varnaan tehty reissu toi hyvää käytännönkokemusta. Yövyimme hotelli Claytonissa yhdessä Ville Oikarisen kanssa. Villen opeilla tutustuimme miten linja-autoissa kuljetaan sekä samalla reitti kisapaikalle selvisi, hurjaa yhtäkkiä olla auton kyydissä, joka ajaakin ihan "väärin". Kisapaikka oli DCU:n (Dublin city university) yhteydessä. Kisapaikan halli oli suuri ja tarkoitukseen sopiva, joskin suuren yleisömäärän vuoksi ilmaltaan tunkkainen.


Tunnelma kisoissa oli aivan huimaava. Joukkuejohtaja Johannan avulla pääsin punnitukseen jo torstaina perjantain sijaan. Tästä johtuen saimme perjantai päivän kokonaan vapaaksi, jolloin lähdimme seikkailemaan ja tutustuman keskustaan sekä nähtävyyksiin.
 Perjantaina sain illalla tietää, että sarjaani oli tullut kaksi venäläistä sekä valkovenäläinen nostaja joista ennakkoon ei ollut mitään tietoa. Jännitys nousi pilviin. Lauantaina kisaaminen jännitti niin paljon, ettei ruoka maistunut, joten oli vain selvittävä urheilujuomien voimalla.

Lavalle noustiin hyvin vakavana

Alusta saakka kovalla pacella. Kotikatsomossa lapset oli huonosta striimistä tunnistanut iskän siitä, ettei isi lepää ollenkaan :)
Varmoja toistoja, ei yhtään hylättyä
 Itse kisasuoritus lähti hyvin käyntiin. Alku oli helppoa, mutta vaikeudet alkoi jo 5 minuutin kohdalla. Marjon piti antaa neuvoja mitä pitää saada, mutta kannustus oli aivan huimaa enkä kuullut kuin, että sata pitää saada. Loppuun asti sisulla mentiin ja yhtä vajaaksi jäi sadasta.

Tulos on huima, mutta itselle pettymys. Taistelu voitto silti. Olin ihan puhki enkä olisi voinut tehdä yhtä toistoa enempää. Kaikkeni annoin lavalle kuten olin suunnitellut. Marjo tuli kertomaan, että voitin! Se oli aivan uskomatonta. Maailman paras amatöörisarjassa LC:n puolella. Fiilikset oli korkealla kun pääsin palkintojen jakoon. Sain vielä Suomenlipun Juhanilta mukaan lavalle. 



Nyt vasta pikku hiljaa olen alkanut tajuamaan miten uskomaton suoritus sitä tuli tehtyä.
 Olen haaveillut pikkupojasta asti voittavani piiri tasolla tai SM-tasolla, mutta nyt olinkin maailmanmestari. Tämä vuosi on ollut kyllä uskomaton itselleni. Kehitystä on tullut roimasta ja tulosta syntynyt. Voitin kaiken mahdollisen mitä halusin ja yritin. Ei sellaiseen voi olla kuin tyytyväinen. Sipposen Jani oli facebookissa kommentoinut, että löytyykö Suomesta keltään vuoden sisältä mitallikattausta kultaisena; 2x SM, EM ja MM sekä päälle kaksi suomen cupin osakilpailuvoittoa. 


Nyt on katseet sitten suunnattu kohti mestaruussarjaa. Harjoitukset suunnitellaan siten, että kahden vuoden päästä Koreassa olisi jo realistista tavoitella mitalia huippu suorituksella. Tavoite on älyttömän kova ja vaatii paljon harjoittelua, mutta olen valmis siihen henkisesti ja fyysisesti. Suurin toive edelleen on ettei sairastu eikä loukkaannu pahemmin.  Mielenkiinnolla kohti uusia haasteita rohkeasti.

Suuret kiitokset kaikille tukijoille ja sponsoreille, jotka mahdollisti tämän vuoden upeat suoritukset !
Paras tuliainen reissusta
Voittoa juhlimme 5.12 klo 12-15 Hotelli Kulkurissa. Toivotamme sinne tervetulleiksi yhteistyökumppanit, tukijat ja ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti